OPOSKE
Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου πολιτιστικού φορέα ,στον νέο Δήμο Κέρκυρας με την μορφή μιας ομοσπονδίας συλλόγων ,παραβρέθηκαν σε σύσκεψη σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 12:00 ,στην αίθουσα "Τέχνης και Πολιτισμού" του πολιτιστκού συλλόγου του Βιρού ,εκπρόσωποι πλειόνων πολιτιστικών συλλόγων.
Καλούμε όσους ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Κέρκυρας επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω προπάθεια να επισκευθούν την ηλ.διεύθυνση :
oposke.blogspot.com
με email : oposke2011@gmail.com
2 Responses
  1. Αγαπητοί Φίλοι,

    Ευχαριστώ για το μήνυμά σας γιατί δεν ήμουν ενήμερος για την προσπάθεια αυτή. Αντίθετα έχω ενημερωθεί ότι έγινε ήδη μια κίνηση και πρώτη συνάντηση εκπροσώπων φορέων το Δεκέμβρη (4/12 αν δεν απατώμαι) στο πλαίσιο του 2011 Ευρωπαικού ¨ετους Εθελοντισμού να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο φορέων εθελοντισμού. Εχει μάλιστα προγραμματισθεί επόμενη συνάντηση στις 9/2/2011. Πρόκειται για την ίδια κίνηση ή ανταγωνιστική ή άλλο πράγμα ;;;;
    Με εκτίμηση


    Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης

    Ιδρυτής και Πρόεδρος
    CulturePolis - Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών: παράρτημα Αδριατικής – Ιονίου (culturepolis.org)
    Αλεποχώρι, Καμάρας, 49084 Κέρκυρα, Ελλάδα
    τηλ./φαξ: Κέρκυρα: +30 26610 54592 /Αθήνα: +30 210 6511885
    Skype : vlvlvl2007; Κινητό: +30 6944726602; e-mail: vasileios.laopodis@gmail.com
    Προσωπικός ιστότοπος: http://vasileioslaopodis.com


  2. OPOSKE Says:

    Αγαπητέ Φίλε Βασίλη Λαοπόδη
    Η κίνηση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόπειρα αυτοσυντονισμού και αυτοοργάνωσης οργανομένων και ενεργών συλλόγων πολιτισμού ,που βλέπουν οτι τώρα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη συνεννόησης μεταξύ τους παρά ποτέ.
    Παλαιότερα υπήρχαν οι πολιτιστικές επιτροπές των δήμων (όπου υπήρχαν) οι οποίοι έπαιζαν όσο μπορούσαν αυτό τον ρόλο ,μιά εκ των οποίων αυτή του δήμου Αχιλλείων οπου ήταν και η πιο εύρυθμη λειτουργικά και που τα μέλη αυτής ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια.
    Ενήμερος δεν ήσουν διότι αυτή η προσπάθεια τώρα ξεκινάει ,τώρα ενημερωνόμαστε όλοι...
    Δεν είναι σύλλογοι εθελοντισμού ,όχι τουλάχιστον με την έννοια που κατάλαβα ,και όχι δεν είναι ανταγωνιστική καμιά άλλης προσπάθειας ,δεν είναι τουλάχιστον στους παραβρισκόμενους στην συνάντηση ο ανταγωνισμός στις προθέσεις κανενός.Αν υπήρχε άλλη προσπάθεια παρόμοια θα ήμασταν όλοι με όλη την καρδιά μας μπροστά ,το ίδιο πράγμα είναι!
    Ελπίζουμε στην συμμετοχή σας (με ένα απλό email) ,και να ευχηθούμε να ευοδώσει αυτή προσπάθεια ,είμαστε όλοι μας περίεργοι ν δούμε τι θα γίνει τελικά ,ήδη δύο νομικοί (όπως θα είδες και στις υπογραφές) τρέχουν τα διαδικαστικά και φροντίζουν τυχόν μικροδυσκολίες.
    Επαναλαμβάνω η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη όπως και όλων των συλλόγων της κέρκυρας ,και περιμένουμε όλοι μας στην επόμενη συνάντηση που θα καθοριστεί να είμαστε 'οσοι πιο πολλοί μπορούμε!