OPOSKE
Παρακαλούμε τοποθετηθείτε ελεύθερα!....
(Πατώντας στο τέλος του ποστ ,εκεί που λέει " 1 σχολια"  δημοσιεύετε την άποψή σας ως σχόλιο.)

"Οι παρευρισκόμενοι φορείς στην σύσκεψη της Κυριακής 6-2-2011 όρισαν μια ευέλικτη συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίων Δέκα, Βιρού και Μανδουκιωτών. Αποφασίστηκε επίσης κάθε φορέας να δηλώσει ηλεκτρονικά στο blog τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2011. Επίσης η συντονιστική επιτροπή θα έρθει σε επαφή όλο τον μήνα Φεβρουάριο 2011 με πολιτιστικούς φορείς όλου του Δήμου Κέρκυρας και θα προβεί σε ευρεία ανακοίνωση της προσπάθειάς μας για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία και συντονισμός."
Αυτά σαν απόφαση προχθεσινή!

 
"Η συντονιστική επιτροπή προτείνει τα εξής προς διαβούλευση και παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν τις παρατηρήσεις, προτάσεις και συμπληρώσεις τους:
 
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
1. ΙΔΡΥΣΗ- ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ
α. Ιδρύεται Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Κέρκυρας με την επωνυμία «Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Κέρκυρας» και τον διακριτικό τίτλο «Ο.ΠΟ.Σ.ΚΕ.».
β. Έδρα της Ομοσπονδίας θα είναι η πόλη της Κέρκυρας.
 
2. ΣΚΟΠΟΙ
Σκοποί της Ομοσπονδίας είναι:
α. Η διαφύλαξη, διατήρηση, προαγωγή, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομίας και του πολιτισμού της Κέρκυρας.
β. Η στήριξη των ενεργειών και δραστηριοτήτων των μελών της ομοσπονδίας για την καλύτερη εκπλήρωση των καταστατικών τους σκοπών, η προάσπιση των κοινών τους σκοπών, ιδίως δε η μέριμνα για την ανάπτυξη και βελτίωση της οργανωτικής δομής και λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις σύγχρονες ανάγκες τους και η συμπαράσταση σε αυτούς.
 
3. ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ
Η πραγματοποίηση των σκοπών της Ομοσπονδίας επιτυγχάνεται με τα παρακάτων μέσα, που αναφέρονται ενδεικτικά:
 
α. Η ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις των μελών και η προβολή στα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα και στο διαδίκτυο, ακόμη και με έντυπο υλικό και την έκδοση έντυπου πολιτιστικού προγράμματος.
 
β. Η οργάνωση συνεστιάσεων, ταξιδίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων, που αποσκοπούν στην σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας.
 
γ. Η οργάνωση και λειτουργία γραφείων της ομοσπονδίας και εντευκτηρίου για την συνάντηση των μελών της και την ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, πληροφοριών και γνώσεων.
δ. Η εξεύρεση πόρων για την οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση των μελών της ομοσπονδίας.
ε. Η οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων για την βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων.
στ. Η οργάνωση κάθε είδους πολιτιστικών, πνευματικών και μορφωτικών εκδηλώσεων.
ζ. Η προώθηση των ανταλλαγών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Εσωτερικό και Εξωτερικό, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ημερίδων στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και η υπαγωγή τέτοιων σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάδειξη και προβολή του κερκυραϊκού πολιτισμού.
η. Η εκπόνηση και διεξαγωγή ερευνητικών, εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων.
θ. Η σύμπραξη και συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, τους Ο.Τ.Α., αλλά και τον ιδιωτικό τομέα για την υποστήριξη και επίτευξη των σκοπών της."
OPOSKE
Eνημερώνουμε οτι η επόμενη συνάντηση θα γίνει την κυριακή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του Βιρού.
Παρακαλούνται οι σύλλογοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να προσκομίσουν:
1. ισχύον καταστατικό του συλλόγου τους, 2. απόσπασμα πρακτικού ΔΣ (ή ΓΣ) με την απόφαση για την συμμετοχή τους στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Κέρκυρας, 3. Αλφαβητική κατάσταση μελών με την τελευταία ταμειακή ενημέρωση αυτών. Αυτά για να ξεκινήσει ένας πρώτος νομικός έλεγχος, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Ευχαριστούμε!